Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інна Якушко: у разі перевищення платником єдиного податку ІІ – ІV груп у календарному році обсягу доходу понад 1 млн грн застосування РРО/ПРРО для таких платників є обов’язковим

, опубліковано 07 червня 2021 о 17:29

Нещодавно, в столичній податковій відбулося чергове онлайн засідання «круглого столу» для суб’єктів господарювання м. Києва щодо порядку застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку за участі заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Інни Якушко. Захід відбувся у форматі ZOOM-конференції.

«Фізичні особи – підприємці, платники єдиного податку другої – четвертої груп, у разі перевищення в I кварталі 2021 року обсягу доходів у розмірі 1 млн 320 тис. грн (220 мінімальних заробітних плат), зобов’язані при здійсненні готівкових розрахунків застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО», – повідомила Інна Якушко.  

Заступник начальника столичної податкової зауважила, що застосовувати РРО або програмні РРО необхідно з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання, як платника єдиного податку. Тобто, з II кварталу 2021 року такі  платники обов’язково застосовують РРО або програмні РРО при здійсненні розрахункових операцій.

Крім того, фахівці податкової м. Києва звернули увагу слухачів на те, що застосування РРО/ПРРО є обов’язковим при здійсненні розрахункових операцій для підприємців – платників єдиного податку незалежно від обсягу доходу для окремих видів діяльності, а саме:

реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

реалізації лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

реалізації ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

На завершення онлайн заходу учасники мали можливість поставити запитання фахівцям столичної податкової щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine