Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у м. Києві було проведено вебінар на тему: «Актуальні питання щодо нарахування та сплати земельного податку та транспортного податку»

, опубліковано 18 червня 2021 о 09:43

Нещодавно у столичній податковій відбувся черговий вебінар для платників податків під час якого обговорювалися питаня щодо нарахування та сплати земельного податку та транспортного податку.

Онлайн захід розпочав в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Дмитро Аленін, який нагадав, що земельний податок у 2021 році мають сплачувати власники земельних ділянок (паїв) та постійні землекористувачі – фізичні та юридичні особи.

«Земельний податок у 2021 році сплачується приватними власниками землі після отримання податкового повідомлення-рішення, або ж щомісяця – якщо власником є юридична особа. Сума земельного податку у 2021 році залежить від нормативної грошової оцінки, яка проводиться з урахуванням коефіцієнта індексації. Також оподатковуються земельні ділянки, оцінку яких ще не проведено», – зауважив Дмитро Аленін.

У ході вебінару фахівці столичної податкової розповіли про об’єкти, які підлягають оподаткуванню земельним податком та про пільги при сплаті земельного податку. Крім того, податківці детально роз’яснили особливості декларування транспортного податку у 2021 році та розглянули найбільш поширені помилки допущені при декларуванні.

На всі питання, які надходили від платників спікери надали кваліфіковані відповіді.

Практика проведення онлайн заходів для платників продовжується. Слідкуйте за нашими анонсами.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine