Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено онлайн семінар з актуальних питань, що стосуються ФОП на загальній системі оподаткування

опубліковано 22 червня 2021 о 08:34

Нещодавно, столичною податковою проведено онлайн семінар, на якому  обговорювались питання щодо ведення обліку доходів і витрат та сплати податків фізичними особами, які знаходяться на загальній системі оподаткування.

Відкрив захід в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Дмитро Аленін, який розповів про основні аспекти застосування загальної системи оподаткування фізичними особами підприємцями.

«Нагадаю, що Законом № 786-ІХ  з 01 січня 2021 року змінено порядок ведення обліку доходів і витрат, а саме фізичні особи - підприємці  на загальній системі зобов'язані вести облік доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. Облік доходів і витрат може вестися як в паперовому так і в електронному вигляді, у тому числі через електронний кабінет», – зазначив Дмитро Олександрович.

Під час заходу, фахівці столичної податкової висвітлили питання щодо оподаткування доходів отриманих платниками на загальній системі оподаткування, ведення та зберігання Книги обліку доходів і витрат. Акцентували увагу на особливостях реєстрації платниками ПДВ, нарахування і подання звітності по ПДВ. Крім того, нагадали за яких умов підприємці на загальній системі оподаткування  повинні обов’язково застосовувати РРО/ПРРО.

Захід проходив у форматі Q & A. На всі запитання столичні податківці надали вичерпні та змістовні відповіді.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine