Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі з представниками бізнесу столичні податківці обговорили критерії ризиковості платника податку

опубліковано 08 червня 2021 о 15:28

Нещодавно у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулась онлайн зустріч, присвячена обговоренню проблемних питань роботи системи моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризиків.

Наразі порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування регулює постанова Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

«Система моніторингу блокує незначний відсоток накладних з ПДВ. У м. Києві це лише 0,4% від загальної кількості поданих на реєстрацію податкових накладних.

Податкові накладні, які платники ПДВ реєструють в Єдиному реєстрі податкових накладних, проходять етапи автоматизованого моніторингу – перевірку на відповідність критеріям ризику. Якщо ж така накладна потрапляє під критерії ризиковості, її реєстрація зупиняється і платник має документально підтвердити реальність такої операції», - підкреслила заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Олена Крупнова.

Під час заходу фахівці профільного підрозділу податкової акцентували увагу на документах, які необхідно надавати підприємству для виключення його з категорії ризикових. Також розглядалося питання діяльності комісій щодо зупинення ПН/РК.

Крім того, податківці зазначили, що для уникнення зупинення реєстрації податкових накладних Постановою №1165 передбачено подання Таблиці даних платника ПДВ та надали роз’яснення щодо основних причини неврахування Таблиці.

На всі питання, що виникали у ході зустрічі, спікери надали вичерпні відповіді.