Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС Києва взяли участь у нараді КМДА

опубліковано 14 липня 2021 о 13:30

Вчора, 13 липня 2021 року, заступник начальника столичного податкового управління Вадим Дідок та провідні фахівці взяли участь у нараді Київської міської державної адміністрації, яка була присвячена обговоренню питань прогнозування доходів бюджету міста Києва на 2022 рік.

Під час заходу представники податкової детально розповіли про стан надходжень до бюджету Києва у І півріччі поточного року. Так, надходження складають близько 18,5 мільярдів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. Було проаналізовано рівень надходжень у розрізі основних бюджетоформуючих  податків. За словами представників ДПС у м. Києві, у структурі надходжень місцевого бюджету, що забезпечують столичні платники податків, найбільшу питому вагу має податок на доходи фізичних осіб і складає – 51 %, єдиний податок – 25 %, земельний податок та орендна плата – 12 %.

Аналізуючи фактичні надходження, фахівці столичної податкової розповіли про прогнозні показники надходжень у 2022 році.

«Співпраця Головного управління ДПС у м. Києві із Київською міською державною адміністрацією здійснюється у площині вжиття дієвих заходів із мінімізації податкових ризиків при адмініструванні податкових надходжень для забезпечення достатнього доходного ресурсу бюджету Києва», – зазначив Вадим Дідок.

Успішне виконання функцій та завдань місцевого самоврядування неможливе без належного фінансового забезпечення. Основним джерелом наповнення місцевого бюджету є податки та збори, які становлять матеріальну і фінансову основу місцевого самоврядування.