Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вчасно повідомляйте податкову про зміну особистих даних!

опубліковано 22 липня 2021 о 13:15

«Якщо у платників податків виникла неузгодженість при поданні звітності, ними вчасно не отримано нагадування від податкових органів щодо обов’язкових податків чи наявності податкового боргу – таким платникам необхідно оновити особисті реєстраційні дані», – розповіла начальник Головного управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна під час онлайн зустрічі з платниками податків столиці.

Вона звернула увагу, що у разі якщо фізична особа – платник податків змінює особисті дані, а саме: місце проживання (податкову адресу), прізвище, ім’я, по батькові, то такий платник зобов’язаний повідомити контролюючі органи про зміну даних протягом місяця з дня виникнення таких змін. Це можна зробити шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5 ДР), або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (форма № 5 ДРП).

Переконатися, що у платника вірно зазначена податкова адреса або ж оновити її можна подавши заяву в один із таких способів:

особисто або через законного представника до податкового органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до податкового органу за новим місцем проживання;

через Електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua.

Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого податкового органу.

Детальніше про порядок оновлення даних у відео: https://www.youtube.com/watch?v=-UOQHkl4-5w&t=57s.