Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Аленін: сплатити податок на нерухоме майно необхідно протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення

, опубліковано 28 липня 2021 о 14:18

Про порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки розповіли під час онлайн зустрічі, яка нещодавно відбулася у столичній податковій службі.

Відкрив захід в.о. заступника начальника  Головного управління ДПС у м. Києві, який розповів про порядок застосування пільг щодо сплати податку на нерухоме майно та зауважив, що пільги не застосовуються якщо об’єкт нерухомості використовується з метою отримання прибутку (здається в оренду, лізинг, використовується у підприємницькій діяльності тощо).

Крім того, Дмитро Олександрович наголосив, що власники житлової та нежитлової нерухомості мають сплатити податок на нерухомість протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення.  

У ході онлайн спілкування спікери столичної податкової нагадали учасникам про порядок проведення звірки щодо об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, розміру загальної площі об’єктів нерухомості, що перебувають у власності платника, права на користування пільгою зі сплати податку, розміру ставки податку та нарахованої суми.

Також фахівці податкової пояснили учасникам зустрічі, які наслідки у разі виявлення розбіжностей за результатами проведеної звірки.

На всі питання, які надходили від платників податків були надані кваліфіковані відповіді.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine