Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання адміністрування екологічного податку та рентної плати на вебінарі

, опубліковано 27 липня 2021 о 15:45

Вчора, в Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся черговий вебінар для представників бізнесу столиці. Основна тема заходу: «Порядок справляння екологічного податку та рентної плати».

Відкриваючи захід, заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві  Ельвіра Пруднікова зауважила: «Екологічний податок за своєю економічною сутністю є компенсацією за шкоду, заподіяну навколишньому середовищу. Тож, надходження від сплати екологічного податку повинні бути джерелом фінансування природоохоронних заходів, а його обсяги мають бути достатніми для реалізації заходів з компенсації шкоди, яку нанесли навколишньому природному середовищу забруднювачі».

У ході онлайн спілкування фахівці столичної податкової наголосили, що екологічний податок зобов’язані сплачувати усі суб’єкти  господарювання, здійснення діяльності яких призводить до забруднення навколишнього середовища. Крім того, спікери звернули увагу, що у разі провадження такої діяльності суб’єктам господарювання необхідно мати відповідні дозволи.

Також, податківці, детально зупинилися на особливостях заповнення податкової звітності з рентної плати.

На  всі питання, які надходили від суб’єктів господарювання, щодо заявленої теми спікери надали кваліфіковані відповіді.

Практика проведення таких заходів продовжується.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine