Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Терміни подання уточнюючої декларації у разі зміни бази оподаткування податку на нерухоме майно

, опубліковано 06 серпня 2021 о 09:10

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Декларація) щодо новоствореного (нововведеного) об'єкта житлової та/або нежитлової нерухомості подається юридичною особою протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

Такий порядок передбачений пп. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Слід зазначити, що для інших випадків зміни бази оподаткування (зміна cтавок або кодів типу об’єкта, введення/скасування пільг, скасування права власності, зміна частки у праві власності на об’єкт тощо) нормами ПКУ та іншими нормативно-правовими актами не визначений окремий термін подання уточнюючої Декларації, тобто на вказані випадки також поширюється норма пп. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 ПКУ, а саме уточнююча Декларація має надаватися протягом 30 календарних днів з дня зміни бази оподаткування.

Форма Декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 10 квітня 2015 року № 408 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15 листопада 2018 року № 897).

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine