Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено чергове засідання «круглого столу» з питань щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 02 липня 2021 о 09:54

Днями, податківцями міста Києва проведено засідання «круглого столу», на якому обговорювались питання, щодо застосування РРО/ПРРО.

Захід відкрила заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Інна Якушко, яка зазначила, що фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування при здійсненні розрахункових операцій в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг), а також операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, повинні застосовувати РРО та/або ПРРО з дотриманням норм Закону № 265.  

«Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Водночас, пунктом 2 цієї Постанови встановлено граничні розміри річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), у разі перевищення якого застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим», – зазначила Інна Якушко.

Під час засідання фахівці столичної податкової розглянули конкретні ситуаційні питання щодо застосування РРО/ПРРО та акцентували увагу на перевагах застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, як для продавців так і для покупців товарів.

На всі запитання, які виникали у платників під час заходу, столичні податківці надали вичерпні та змістовні відповіді.

Проведення подібних заходів дає можливість детально аналізувати питання, які  виникають у бізнес спільноти щодо застосування РРО/ПРРО та оперативно знаходити шляхи їх вирішення.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine