Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні «круглого столу» про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця

, опубліковано 05 серпня 2021 о 09:42

У Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулось засіданні «круглого столу» тема якого стосувалася закриття підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

«Процедура припинення підприємницької діяльності має поступові кроки. Подання платником до Державного реєстратора заяви про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця не означає автоматичного зняття його з обліку в податковій. Щоб закрити ФОП, необхідно сплатити податки (зобов'язання, які передбачені звітним періодом, і ті, що виникли раніше, але не були погашені вчасно) та подати передбачену законодавством податкову звітність, залежно від системи оподаткування. Умови подання звіту й вимоги відрізняються», зазначив в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Дмитро Аленін, відкриваючи захід.

Під час заходу спікери детально зупинились на обговернні ліквідаційної звітності для єдинників та для тих ФОП, що працювали на загальній системі оподаткування та зазначили, що звітність подається за останній період у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП.

Також, податківці акцентували увагу на тому, що платникам необхідно подати звіт з єдиного внеску, а платникам ПДВ ще й декларацію з ПДВ. Крім того, ФОП необхідно закрити рахунки у фінансових установах, відкритих для ведення підприємницької діяльності шляхом подачі відповідної заяви до відділення банку.

Податківці розглянули з учасниками заходу практичні приклади, що виникають при процедурі ліквідації ФОП та надали вичерпні відповіді.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine