Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Аленін: до 1 вересня 2022 року громадяни можуть добровільно задекларувати свої активи

, опубліковано 09 серпня 2021 о 14:00

Нещодавно у столичній податковій службі відбулося онлайн засідання «круглого столу» під час якого обговорювались питання щодо запровадженого одноразового добровільного декларування громадянами активів.

«Прийнятий Закон України від 15 червня 2021 року № 1539-IX надав право громадянам задекларувати належні їм активи, з яких не були сплачені податки та збори до 1 січня 2021 року», - зауважив Дмитро Аленін розпочинаючи захід.

Дмитро Олександрович наголосив, що одноразову декларацію громадяни мають подати у період з 01 вересня 2021  року по 01 вересня 2022 року. У декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Під час заходу обговорювались актуальні питання щодо ставок одноразового збору, стосовно порядку заповнення декларації тощо.

Акцентувалась увага на тому, що серед активів декларант може вказати валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном, цінні папери, рухоме та нерухоме майно, зокрема об’єкти незавершеного будівництва.

Також учасників заходу було поінформовано про інформаційні джерела на яких розміщуються роз’яснювальні матеріали із зазначеної тематики.