Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості запровадження одноразового добровільного декларування розглядалися під час «круглого столу»

, опубліковано 11 серпня 2021 о 14:06

Сьогодні Головним управлінням ДПС у м. Києві проведено чергове онлайн засідання «круглого столу» за участю фахівців податкової та громадськості м. Києва.

Основна тема обговорення – законодавчі новації щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування, які запроваджені Законом України № 1539-ІХ.

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся в.о. заступника начальника Головного управлінням ДПС у м. Києві Дмитро Аленін. «Законом України № 1539-ІХ визначаються особливості проведення добровільного декларування активів фізичних осіб, кампанія розпочинається з 01 вересня 2021 року та триватиме до 01 вересня 2022 року. Декларація подається до центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику в електронному вигляді через «Електронний кабінет, за допомогою кваліфікованого електронного підпису».

Столичні податківці детально поінформували громадськість про терміни проведення кампанії, розповіли про категорію осіб, яка може скористатися правом добровільного декларування, розповіли про об’єкти, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Окрім того, фахівці Головного управління ДПС у м. Києві акцентували увагу слухачів на тому, що одноразова добровільна декларація подається особисто декларантом в електронній формі.

Наприкінці засідання «круглого столу» податківцями надано відповіді на питання учасників заходу, що стосувалися нововведень.

Також слухачам рекомендували підписатися на інформаційні ресурси ДПС, задля того аби вчасно отримувати важливу інформацію, зокрема, щодо кампанії добровільного декларування.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine