Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування на семінарі в Печерській райдержадміністрації

, опубліковано 09 вересня 2021 о 13:07

Вчора, 08 вересня 2021 року, фахівці Головного управління ДПС у м. Києві взяли участь у семінарі - зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу, який організовано Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією.

Розпочала захід Голова Печерської райдержадміністрації Наталія Кондрашова, яка привітала всіх присутніх.

У ході семінару з темою «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування» виступила Жанна Брюшиніна – фахівець Головного управління ДПС у м. Києві.

Спікер податкової детально роз’яснила присутнім основні вимоги Закону України №1539-ІХ, а також продемонструвала презентаційні матеріали щодо теми.

Так, одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розділом ІІ Податкового кодексу, та особливостей, встановлених підрозділом 94 розділу ХХ Податкового кодексу. Декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року.

Учасників семінару ознайомлено з інформацією щодо категорій громадян, які не подають декларацію, та про активи, які не можуть бути об’єктами декларування.

Також представникам бізнесу надали роз’яснення щодо об’єктів декларування, ставок та бази нарахування збору, типів декларації.

Жанна Брюшиніна поінформувала про інформаційні джерела на яких розміщуються роз’яснювальні матеріали із зазначеної тематики, а також про функціонування гарячої лінії «Час добровільного декларування», яка проводиться у столичній податковій щоденно з 10.00 до 11.00 години.

Учасники семінару мали змогу почути найсвіжішу інформацію від представників податкової м. Києва, а також розібратися у нюансах та поставити запитання щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine