Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні «круглого столу» про особливості застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 30 серпня 2021 о 14:20

Сьогодні столичною податковою службою проведено чергове онлайн засідання «круглого столу» для представників бізнесу. Під час заходу обговорювалися особливості застосування РРО/ПРРО у 2021 році.

Так, відкриваючи захід начальник столичної податкової Злата Лагутіна зауважила: «Тема застосування РРО не втрачає актуальності серед інших тем податкового спрямування, тому нюанси у впровадженні РРО потребують додаткових роз’яснень».

Також вона нагадала слухачам про те, що основним документом, що регламентує використання РРО є Закон України №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

У ході онлайн спілкування фахівці ДПС Києва роз’яснили учасникам засідання, що використовувати РРО мають інтернет-магазини, ресторани та кафе, турагенції та туроператори, готелі, продавці ювелірних виробів, текстилю та всі ФОП, крім платників єдиного податку І групи, що здійснюють торгівлю за готівку на ринках.

Податківці під час заходу звернули увагу, що у 2021 році застосування РРО платниками єдиного податку ІІ та ІІІ груп є обов'язковим, якщо їх річний обсяг перевищує 220 мінімальних заробітних плат (1,3 млн грн). Для підприємств та ФОП, які реалізують підакцизні товари (в т.ч. спиртні напої, в число яких входить пиво) застосування РРО є обов'язковим,незалежно від обороту і організаційної форми.

На завершення засідання фахівці ДПС Києва нагадали учасникам, що з 01.01.2022 року вводиться використання РРО/ПРРО для ФОП - платників єдиного податку ІІ, ІІІ, ІV груп.

Представники бізнесу у форматі онлайн - діалогу поспілкувалися з податківцями, а також отримали інформаційну та роз'яснювальну допомогу з питань, які виникають у ході господарської діяльності, щодо заявленої теми.

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine