Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни до форми та змісту розрахункових документів під час засідання «круглого столу»

, опубліковано 06 серпня 2021 о 14:38

Днями в Головному управлінні ДПС у м. Києві було проведено чергове онлайн засідання «круглого столу» для представників столичного бізнесу. Зміни в податковому законодавстві у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) стали основною темою заходу.

Відкриваючи захід, заступник начальника столичної податкової Інна Якушко наголосила: «З 01 серпня 2021 року вступили в дію нові вимоги до форми та змісту розрахункових документів, які формують РРО/ПРРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Такі зміни стосуються обов’язкової наявності в розрахункових документах (чеках РРО/ПРРО) QR-коду (за наявності)».

Фахівці ДПС Києва підкреслили, що QR-код є обов’язковим для РРО та ПРРО, що внесені до Державного реєстру після 01 серпня 2021 року, та для РРО, які можуть бути доопрацьовані їх виробником.

Також податківці звернули увагу онлайн слухачів на те, що з 01 серпня 2020 року РРО, версії програмного забезпечення яких не дозволяють виконувати оновлені вимоги щодо форми та змісту розрахункових документів, які вступили в силу та стали обов’язковими до виконання з 01 серпня 2021 року, не допускаються до включення до Державного реєстру.

Наприкінці засідання учасники мали можливість ставити запитання податківцям щодо заявленої теми на які отримали вичерпні та кваліфіковані відповіді.

Практика проведення таких заходів продовжується.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine