Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн засідання «круглого столу» на тему: «Правила роботи з РРО та програмними РРО»

, опубліковано 04 серпня 2021 о 14:48

Днями в Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулося чергове онлайн засідання «круглого столу» для столичного бізнесу. Тема заходу: «Правила роботи з РРО та програмними РРО».

Фахівці столичного податкового управління ознайомили суб’єктів господарювання з інформацією про обов’язковість застосування РРО/ПРРО та розповіли нюанси проведення розрахунків.

Податківці детально зупинилися на особливостях торгівлі через Інтернет та наголосили на відповідальності в разі порушення при застосуванні РРО.

Заступник начальника столичної податкової Інна Якушко, повідомила, що відповідно до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, реєстрація РРО діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, коли, зокрема, суб’єкт господарювання у зв’язку із застосовуванням ПРРО, вирішив відмовитися від застосування РРО, строк служби якого не закінчився.

«Законодавчо не передбачено обмежень на використання поряд з РРО також і ПРРО. Суб’єкту господарювання необхідно самостійно обрати для використання РРО або ПРРО», – зазначила Інна Якушко.

Крім того, на заході фахівці податкової розглянули конкретні ситуаційні питання щодо застосування РРО/ПРРО, а також розповіли про переваги застосування ПРРО.

На всі запитання, які виникали у суб’єктів господарювання під час засідання «круглого столу», податківці надали змістовні відповіді.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine