Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці розглянули проблемні питання, пов’язані з реєстрацією ПН/РК в ЄРПН під час вебінару

, опубліковано 26 липня 2021 о 14:56

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся тематичний вебінар для представників бізнесових кіл столиці. Темою заходу стало обговорення проблемних питань, пов’язаних з реєстрацією податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Захід проходив у режимі онлайн зв’язку на платформі ZOOM.

Відкриваючи захід, заступник начальника столичної податкової Олена Крупнова зауважила: «Якщо за результатами автоматизованого моніторингу ПН/РК встановлено, що відображена в них операція  відповідає хоча б одному критерію ризиковості здійснення операції, реєстрація таких ПН/РК зупиняється. Після зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН платнику  надсилається квитанція про зупинення реєстрації ПН/РК, яка є підтвердженням зупинення такої реєстрації».

Під час вебінару розглянули основні причини блокування реєстрації ПН/РК, а також опрацювали недоліки та помилки, допущені при реєстрації податкових накладних. Закцентували увагу на особливостях заповнення Таблиці даних платника ПДВ.

Крім того, податківці надали практичну допомогу у підготовці Повідомлення щодо підтвердження реальності здійснених господарських операцій, розповіли про перелік необхідних документів та форму пояснення до такого повідомлення.

Наприкінці заходу податківці надали відповіді на запитання бізнесу.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine