Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено чергове засідання «круглого столу» з питань реєстрації ПРРО

, опубліковано 12 серпня 2021 о 09:40

Днями, податківцями міста Києва проведено засідання «круглого столу», на якому суб’єктів господарювання ознайомили з порядком дій реєстрації ПРРО.

Захід відкрила заступник начальника Головного управління ДПС у  м. Києві Інна Якушко, яка зазначила, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання має повідомляти контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України.

«Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі заяви, що подається у електронній формі через Електронний кабінет, або іншими засобами телекомунікацій.

Крім того, реєстрація касира здійснюється шляхом подання повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа. Таке повідомлення можна подати, використовуючи програмне забезпечення Електронного кабінету, або будь-яке інше програмне забезпечення, наявне у суб’єкта господарювання», – зазначила Інна Якушко.

Під час засідання фахівці столичної податкової розглянули конкретні випадки реєстрації ПРРО та акцентували увагу на перевагах застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, як для продавців так і для покупців товарів.

На всі запитання, які виникали у платників під час заходу, столичні податківці надали вичерпні та змістовні відповіді.

Проведення подібних заходів дає можливість детально аналізувати питання, які  виникають у бізнес спільноти щодо застосування ПРРО та оперативно знаходити шляхи їх вирішення.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine