Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичною податковою проведено семінар з питань одноразового добровільного декларування

, опубліковано 22 вересня 2021 о 11:04

Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами своїх активів та порядок сплати одноразового збору до бюджету обговорювали під час чергового онлайн семінару для платників податків столиці.

Відкрив захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок, який повідомив, що громадяни, які мають розміщені на території України та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову добровільну декларацію.

«Кампанія одноразового добровільного декларування стартувала з 01 вересня 2021 року та триватиме до 01 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни можуть подати добровільну декларацію до ДПС», – наголосив Вадим Дідок.

Фахівці Головного управління ДПС у м. Києві повідомили, що задекларувавши активи, декларант повинен буде сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Так, загальна ставка одноразового збору – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%.

На всі питання щодо заявленої теми, які надходили від платників податків були надані кваліфіковані відповіді.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine