Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо особливостей подання одноразової добровільної декларації під час онлайн зустрічі

, опубліковано 24 вересня 2021 о 13:39

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у м. Києві було проведено онлайн зустріч з представниками бізнесу столиці. Темою заходу стало обговорення порядку застосування положень Закону України від 15 червня 2021 року №1539-ІХ.

Участь у заході взяли заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок та фахівці столичної податкової.

У ході онлайн спілкування фахівці податкової м. Києва наголосили, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

«Одноразова добровільна декларація подається особисто платником податків в електронній формі через приватну частину Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua/). Подання такої декларації є правом, а не обов’язком», – під час зустрічі підкреслив Вадим Дідок.

Також столичні податківці детально розглянули порядок заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації, строки її подання та закцентували увагу учасників заходу на тому, що у разі подання одноразової декларації та сплати збору,  фізичній особі гарантується звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.                                                                                                                               

На завершення заходу онлайн слухачі отримали вичерпні відповіді на запитання стосовно заявленої теми.

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine