Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове добровільне декларування під час засідання «круглого столу»

, опубліковано 13 серпня 2021 о 14:34

Фахівцями Головного управління ДПС у м. Києві проведено чергове онлайн засідання «круглого столу» щодо роз’яснення норм Закону України № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»
(далі – Закон № 1539-IX).

Податківці повідомили учасникам засідання, що стартує кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування з 01 вересня 2021 року та триватиме до 01 вересня 2022 року. Декларувати можна ті активи, які перевищують норми передбачені Законом № 1539-IX.

«Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів», – у ході заходу зазначив в.о. заступника начальника ДПС Києва Дмитро Аленін.

Також фахівці податкової звернули увагу платників податків на те, що подається добровільна декларація в електронній формі через Електронний кабінет.

Поінформували учасників засідання і про об’єкти, які підлягають обов’язковому декларуванню та розмір ставок, які застосовуються для нарахування збору.

На завершення заходу податківці нагадали слухачам, що ДПС Києва щоденно з 10.00 до 11.00 години за телефоном: 454-67-00 проводиться сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування, а також рекомендували підписатися на інформаційні ресурси ДПС, задля того аби вчасно отримувати важливу інформацію, зокрема, щодо кампанії добровільного декларування.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine