Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про практичні питання застосування РРО/ПРРО під час зустрічі

, опубліковано 27 вересня 2021 о 14:43

Днями в Головному управлінні ДПС у м. Києві було проведено онлайн зустріч за участю фахівців столичної податкової та суб’єктів господарювання м. Києва. Тема заходу: «Практичні аспекти застосування РРО/ПРРО».

Під час зустрічі обговорювалися особливості застосування РРО/ПРРО, типові помилки, що виявляються при проведенні контрольно-перевірочних заходів та законодавчі зміни у сфері розрахункових операцій.

«Від 17 вересня 2021 року діють нові правила реєстрації, застосування, обліку реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. Відповідні зміни передбачено наказом Міністерства фінансів України від 26 липня 2021 року №427», – під час заходу повідомила в.о. начальника ДПС Києва Інна Якушко.

Так, фахівці столичної податкової детально розглянули основні зміни внесені наказом Міністерства фінансів України від 26 липня 2021 року №427.  

Закцентували увагу слухачів на тому, що ПРРО може бути встановлений та застосовуватися лише на пристрої, що належить суб'єкту господарювання на праві власності, володіння, користування, на якого зареєстровано ПРРО. Розрахункові операції на такому ПРРО можуть проводити лише ті особи, сертифікати електронних підписів та/або печаток яких внесені до реєстру ПРРО щодо такого ПРРО.

Наприкінці зустрічі податківці надали відповіді на питання учасників заходу, що стосувалися заявленої теми.

Практика проведення таких заходів продовжується.