Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено онлайн семінар з питань добровільного декларування

, опубліковано 29 вересня 2021 о 13:20

Сьогодні столичні податківці провели онлайн семінар під час якого розглядались питання з одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Відкрив захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок, який повідомив, що з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року триватиме одноразове добровільне декларування. Скористатися цим правом можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

«Хочу зазначити, що об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування є активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності, в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності і знаходяться на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.  У декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування», – повідомив Вадим Станіславович.

У ході заходу фахівці столичної податкової служби акцентували увагу присутніх на розмірах ставок та строках сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

На завершення податківці відповіли на всі питання, які цікавили платників.

Нагадуємо, з інформацією щодо порядку декларування фізичними особами належних їм активів можна ознайомитись https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine