Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо роботи системи моніторингу податкових ризиків при реєстрації ПН/РК під час вебінару

, опубліковано 15 вересня 2021 о 14:12

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся тематичний вебінар для суб’єктів господарювання столиці. Темою заходу стало обговорення порядку роботи СМКОР.

«Система моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування є стримуючим фактором для несумлінних платників, що у незаконний спосіб за допомогою фіктивних господарських операцій отримують податкові вигоди, та одночасно забезпечує дотримання прав та гарантій законослухняних платників», – зазначила заступник начальника столичної податкової Олена Крупнова, відкриваючи захід.  

Під час вебінару фахівці податкової м. Києва ознайомили слухачів з порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (далі – ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) та нагадали про алгоритм дій платників у разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Також податківці звернули увагу, що у разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН платник податку має право подати копії документів та письмові пояснення стосовно підтвердження інформації, зазначеної у ПН/РК на розгляд Комісії Головного управління ДПС у м. Києві.

На завершення заходу, податківці надали відповіді на запитання платників податків, які виникали під час вебінару.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine