Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок реєстрації ПРРО під час онлайн засідання «круглого столу»

, опубліковано 13 вересня 2021 о 13:25

Порядок реєстрації ПРРО, електронної каси та касирів, уповноважених здійснювати операції з касами на відповідному об’єкті – все це стало темою для обговорення під час онлайн засідання «круглого столу» зі столичним бізнесом.

Під час заходу фахівці столичної податкової повідомили, що реєстрація ПРРО та обмін документами між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу здійснюється виключно на підставі електронних документів.    

«Суб’єкт господарювання, який зареєстрував програмний реєстратор розрахункових операцій повинен подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа з інформацією про ідентифікатор ключа з сертифікату, який використовується для підпису, щодо того працівника, якому надані повноваження проводити розрахункові операції», – підкреслила в.о. начальника столичної податкової Інна Якушко під час онлайн засідання.

Крім того, спікери звернули увагу онлайн слухачів, що кожен касир засвідчує проведення розрахункових операцій та передачу даних до фіскального сервера власним електронним підписом.

Також фахівці ознайомили учасників заходу з алгоритмом реєстрації каси та касирів, уповноважених здійснювати операції з касами на відповідному об’єкті.

Столичні податківці надали вичерпні та змістовні відповіді на всі запитання, які виникали у платників під час заходу.

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine