Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичними податківцями проведено онлайн зустріч щодо застосування РРО та програмних РРО

, опубліковано 16 вересня 2021 о 13:49

Нещодавно у столичній податковій службі відбулася чергова онлайн зустріч з представниками бізнесу столиці. Темою заходу стало обговорення питань, що стосуються застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Участь у заході взяли в.о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві Інна Якушко та фахівці столичної податкової.

Під час зустрічі податківці звернули увагу онлайн слухачів на те, що реєстрація РРО діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, коли, зокрема суб’єкт господарювання у зв’язку із застосуванням програмного РРО вирішив відмовитись від застосування РРО, строк служби якого не закінчився.

«Законодавчо не передбачено обмежень на використання поряд з РРО також і програмних РРО. Суб’єкт господарювання може самостійно обрати для використання РРО або програмні РРО. У разі, якщо суб’єкт господарювання приймає рішення замість РРО використовувати програмні РРО, то при переході на програмні РРО скасовується реєстрація РРО», – під час заходу зауважила Інна Якушко.

Крім того, фахівці Головного управління ДПС у м. Києві ознайомили учасників з останніми змінами та нововведеннями у порядку застосування РРО та програмних РРО у 2021 році, а також детально зупинилися на новаціях, які діятимуть з початку 2022 року.                                          

На завершення заходу онлайн слухачі отримали вичерпні відповіді на запитання стосовно заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine