Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості нарахування та сплати податку за землю юридичними особами розглядалися під час онлайн засідання «круглого столу»

, опубліковано 17 серпня 2021 о 12:19

Фахівці Головного управління ДПС у м. Києві продовжують практику проведення засідань «круглого столу». Так, сьогодні відбулося чергове онлайн  засідання для суб’єктів господарювання столиці, щодо особливостей нарахування та сплати податку за землю юридичними особами.

Відкрила захід заступник начальника столичної податкової Ельвіра Пруднікова, яка повідомила: «Юридичні особи самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік. Така декларація звільняє суб’єкта господарювання від обов’язку подання щомісячних декларацій».

У ході засідання податківці поінформували слухачів про те, які суб’єкти господарювання сплачують земельний податок на загальних підставах, до якої дати необхідно сплачувати податок юридичним особам у разі припинення права постійного користування земельною ділянкою, а також детально розповіли, які земельні ділянки не підлягають оподаткуванню.

На завершення заходу, суб’єкти господарювання отримали вичерпні відповіді на запитання, що стосувалися теми засідання.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine