Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Граничний термін сплати рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України та рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводної сировини

, опубліковано 29 жовтня 2021 о 15:41

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що податкові зобов’язання з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України та рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводної сировини необхідно сплатити 01 листопада 2021 року, оскільки 30 жовтня 2021 року припадає на вихідний день.    

Відповідно до п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації.

Якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.