Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий онлайн семінар щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування

, опубліковано 23 жовтня 2021 о 12:39

Днями в Головному управлінні ДПС у м. Києві проведено черговий тематичний онлайн семінар для платників податків столиці. Темою заходу стало обговорення запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Відкриваючи захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок зазначив, що нормами Закону України від 16 червня 2021 року № 1539, передбачена можливість легалізувати активи, що були приховані від оподаткування.

«Громадяни, які мають розміщені на території України та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову добровільну декларацію» – нагадав Вадим Дідок.

Під час заходу фахівці податкової м. Києва звернули увагу онлайн слухачів, що одноразове добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року. Тож, саме протягом цього періоду громадяни можуть подати одноразову декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки та збори. Також податківці зауважили, що інформацію щодо джерела походження задекларованих активів вказувати не потрібно.

Завершальний етап онлайн семінару відбувся у форматі конкретних запитань та відповідей щодо теми заходу

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine