Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У столичній ДПС проведено вебінар для платників податків на тему: «Одноразове добровільне декларування»

, опубліковано 27 жовтня 2021 о 16:10

Сьогодні за участю заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадима Дідка відбувся вебінар для платників податків столиці на тему: «Одноразове добровільне декларування».

У ході заходу податківці поінформували громадян про основні аспекти Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Кампанія одноразового добровільного декларування вже стартувала та триватиме до 01 вересня 2022 року. Одноразове добровільне декларування – це особливий порядок декларування фізичною особою активів, розміщених на території України та за її межами, якщо такі активи були одержані за рахунок доходів, з яких не були сплачені податки і збори», – зазначив Вадим Дідок.

Онлайн слухачі дізналися про особливості декларування, зокрема, хто з громадян повинен декларувати доходи, які доходи підлягають декларуванню та за якими ставками. Також поінформували платників, що під час податкової амністії можна легалізувати як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами.

Окрім того, спікери податкової ознайомили слухачів з формою одноразової (спеціальної) добровільної декларації та розповіли про порядок її подання.

На завершення заходу платники податків м. Києва подякували фахівцям податкової за змістовні роз’яснення щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine