Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тема щодо одноразового добровільного декларування обговорювалася під час зустрічі з платниками податків столиці

, опубліковано 18 жовтня 2021 о 10:00

Фахівцями ДПС Києва проведено чергову онлайн зустріч щодо роз’яснення норм Закону України № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539-IX).

«Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів», – зазначив заступник начальника Головного управління ДПС Києва Вадим Дідок відкриваючи онлайн зустріч.

Податківці повідомили учасникам зустрічі, що стартувала кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування з 01 вересня 2021 року та триватиме до 01 вересня 2022 року. Декларувати можна ті активи, які перевищують норми передбачені Законом № 1539-IX.

Спікери податкової звернули увагу платників податків на те, що подається одноразова декларація в електронній формі через сервіс « Електронний кабінет».

Також дізналися учасники заходу про об’єкти, які підлягають обов’язковому декларуванню та розмір ставок, які застосовуються для нарахування збору.

На завершення онлайн зустрічі податківці нагадали слухачам, що ДПС Києва щоденно з 10.00 до 11.00 години за телефоном: 454-67-00 проводиться сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування, а також рекомендували підписатися на інформаційні ресурси ДПС, задля того аби вчасно отримувати важливу інформацію, зокрема, щодо кампанії добровільного декларування.