Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці розповіли про те хто може скористатися правом на добровільне декларування

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 16:37

Днями в столичній податковій відбулося тематичне онлайн засідання «круглого столу» для суб’єктів господарювання столиці. Під час заходу обговорювали хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням.

Участь у заході взяли заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок та фахівці столичної податкової.

«Добровільним декларуванням мають право скористатися фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи – нерезиденти, які були резидентами на момент набуття об’єктів декларування або на момент отримання таких доходів», – про це повідомив Вадим Дідок, відкриваючи захід.

Водночас, столичні податківці підкреслили, що до осіб, які не можуть бути декларантами у одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні, належать неповнолітні особи, особи, по відношенню до яких з боку України застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) та особи, які за будь-який рік, починаючи з 01 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції.

На завершення онлайн засідання «круглого столу» слухачі мали можливість поставити запитання фахівцям столичної податкової щодо заявленої теми.

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine