Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інна Якушко: до платників, які здійснюють діяльність в межах правового поля питання у податківців відсутні

, опубліковано 25 листопада 2021 о 16:27

Сьогодні, 25 листопада, заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Інна Якушко була спікером вебінару, який організовано ВГО «Спілка податкових консультантів України».

Тема заходу «Перехідні положення ПКУ з 01.01.2022 р.: до чого готуватися бізнесу і що необхідно знати податковим консультантам».

Заступник начальника столичної податкової розповіла учасникам заходу про проведення податковою службою перевірок в період дії карантину.

Насамперед Інна Якушко звернула увагу онлайн слухачів, що на сьогодні діє мораторій на проведення перевірок відповідно до пункту 522 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ. Також заступник начальника зазначила, що постановою Кабміну від 03.02.2021 № 89 частково скасовано мораторій на податкові перевірки шляхом скорочення строку дії обмежень, встановлених цим пунктом.

У ході свого виступу Інна Якушко зосередила увагу онлайн слухачів на тому, які саме перевірки проводяться податковими органами з врахуванням постанови №89. Окрім того слухачі дізналися, які нормативні документи регулюють питання проведення податкових перевірок під час карантину.

Розповіла заступник начальника столичної податкової про дії платника у разі втрати документів, які підлягають перевірці, а також пояснила за яких обставин можливе зупинення строків проведення податкових перевірок. Окрім того, нагадала про перебіг строків давності для здійснення перевірок та донарахування платежів до бюджету. Детально поінформувала слухачів про дії платника у разі незгоди з висновком акта податкової перевірки.

«Діяльність платника податків є прозорою, тоді, коли він виконує всі свої податкові зобов’язання добросовісно,чесно та не ухиляється від сплати податків», – на завершення виступу зазначила Інна Якушко.

Учасники заходу отримали вичерпні відповіді на запитання стосовно заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine