Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок внесення РРО до реєстру екземплярів РРО

, опубліковано 07 грудня 2021 о 13:33

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що до реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр) вносяться відомості про екземпляри реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), моделі (модифікації) яких включені до Державного реєстру РРО, що поставлені для введення в обіг або експлуатуються, та строк служби яких не сплив.  

Відповідна норма передбачена п. 1 розд. ІІІ Порядку ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій (далі – Порядок), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13 лютого 2019 року № 64 «Про затвердження порядків ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій та реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій» (далі – Наказ № 64).

Кожен екземпляр РРО включається до Реєстру один раз.

Кожному екземпляру РРО, включеному до Реєстру, присвоюється унікальний реєстраційний номер, який не змінюється протягом всього строку застосування РРО.

Згідно з п. 2 розд. ІІІ Порядку інформація про екземпляри РРО для включення до Реєстру подається до Державної податкової служби (далі – ДПС) заявниками не пізніше дня поставки РРО у вигляді заяви про включення/виключення до/з Реєстру екземплярів РРО або внесення змін за ф. № 1-ЕРРО (далі – заява, J1317002) (додаток 1 до Порядку) з ознакою надання інформації «включення до Реєстру».

Заява складається та подається заявником до ДПС електронними засобами зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації і вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів із зазначенням обов’язкових реквізитів електронних документів.

На заяву накладається кваліфікований електронний підпис керівника юридичної особи або уповноваженої особи, фізичної особи – підприємця або його представника.

Датою та часом подання заяви до ДПС є дата та час, зафіксовані у квитанції про доставку (перша квитанція).

Пунктом 3 розділу ІІІ Порядку визначено, що підставами для відмови у включенні екземпляра РРО до Реєстру є:

1) модель (модифікація) РРО не включена/виключена до/з Державного реєстру РРО або внесена до другої частини Державного реєстру РРО;

2) наявність щодо заявника у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи або припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця;

3) невідповідність даних у заяві про заявника або екземпляр РРО даним із Державного реєстру РРО про виробника (постачальника) або модель (модифікацію) РРО;

4) екземпляр вже включений до Реєстру, крім випадку, визначеного абзацом другим пп. 2 п. 2 Наказу № 64.

Відповідно до п. 4 Порядку не пізніше наступного робочого дня після надходження заяви засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС за відсутності підстав для відмови у включенні екземпляра РРО до Реєстру екземпляр РРО включається до Реєстру з присвоєнням унікального реєстраційного номера.

У разі виявлення порушень вимог законодавства в сфері електронних довірчих послуг, дотримання встановленої форми, порядку заповнення і подання заяви згідно з Порядком заявнику надсилається повідомлення про необхідність подання нової заяви.

Інформація про результати розгляду заяви надсилається заявнику електронними засобами зв’язку в електронній формі у другій квитанції.

Датою включення екземпляра РРО до Реєстру є дата внесення відповідного запису до Реєстру (п. 5 розд. ІІІ Порядку).

Згідно з п. 6 Порядку у день включення екземпляра РРО до Реєстру ДПС автоматично формує та надсилає заявнику безкоштовно електронними засобами зв’язку в електронній формі витяг з Реєстру за ф. № 2-ЕРРО, наведеною у додатку 2 до Порядку (далі – витяг з Реєстру).

Витяг з Реєстру є дійсним до внесення змін до Реєстру.

Заявник може надіслати до ДПС електронними засобами зв’язку в електронній формі запит про надання витягу з Реєстру за ф. № 3-ЕРРО, наведеною у додатку 3 до Порядку (п. 7 розд. ІІІ до Порядку).

ДПС не пізніше наступного робочого дня після надходження запиту автоматично формує та надсилає заявнику електронними засобами зв’язку в електронній формі витяг з Реєстру (п. 8 розд. ІІІ до Порядку).

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine