Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок отримання довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи)

опубліковано 08 грудня 2021 о 13:01

Головне   управління   ДПС   у    м. Києві     повідомляє,    що   довідка про сплачений  нерезидентом  в  Україні   податок   на  прибуток  (доходи)  (далі – Довідка) або обґрунтована відмова щодо її видачі, видаються контролюючим органом за місцезнаходженням (місцем проживання) резидента або постійного представництва нерезидента, що здійснює на користь нерезидента будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України, протягом 5 робочих днів від дати одержання письмового звернення.

Порядок видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) (далі - Порядок) та форма Довідки затверджені наказом Міністерства фінансів України від 03 грудня 2012 року № 1264.

Довідка видається контролюючим органом за місцезнаходженням (місцем проживання) резидента або постійного представництва нерезидента, що здійснює на користь нерезидента будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України (п. 2 Порядку).

Письмове звернення нерезидента про надання Довідки надсилається до відповідного контролюючого органу безпосередньо або через особу, яка здійснює на користь нерезидента виплату доходів з джерелом їх походження з України, або через уповноважену особу, яка повинна підтвердити свої повноваження. Звернення має бути подане українською мовою або іноземною мовою разом з офіційним перекладом українською мовою та обов’язково повинно  містити  відомості про нерезидента та відомості про джерело доходу (п. 4 Порядку).

Звертаємо увагу, що з умовами отримання Довідки та переліком документів, необхідних для її отримання,  можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві у  рубриці "Адміністративні послуги" розділу "Діяльність".

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine