Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальне про одноразове добровільне декларування під час брифінгу

, опубліковано 08 грудня 2021 о 16:04

Сьогодні у столичній податковій службі відбувся брифінг під час якого обговорювалися питання щодо порядку заповнення одноразової добровільної декларації та сплати одноразового збору.

«Форма одноразової (спеціальної) добровільної декларації, затверджена наказом Мінфіну від 02.08.2021 №439 та складається з 13 розділів. Декларант заповнює її та подає через сервіс ДПС України Електронний кабінет», - зауважив заступник  начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок під час заходу.

Продовжуючи Вадим Станіславович нагадав, що за допомогою кваліфікованого електронного підпису декларант здійснює вхід до приватної частини Електронного кабінету де і заповнює декларацію. Електронний сервіс допомагає платнику заповнити відповідні розділи. Наприклад, якщо фізична особа декларує валютні цінності, то вид валюти вибирається із запропонованого довідника, а її курс заповнюється автоматично на дату складання одноразової декларації.

Також Вадим Дідок наголосив, що зазначений сервіс надає можливість декларанту подати сканкопії відповідних документів у разі необхідності. Крім цього зауважив, що у Електронному кабінеті будуть запропоновані декларанту реквізити для сплати одноразового збору.

На завершення заходу спікер поінформував присутніх, що ознайомитись з формою одноразової декларації, прикладом її заповнення та покроковою інструкцією фізичні особи мають можливість на вебпорталі ДПС України у банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням:

https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/deklaratsiya/

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine