Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скасування реєстрації РРО на закритих господарських одиницях

, опубліковано 14 грудня 2021 о 13:39

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що реєстрація реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається, зокрема, у випадку, коли  суб’єкт господарювання повідомив контролюючий орган про об’єкт оподаткування (господарську одиницю, де використовується РРО) як про закритий або такий, що не експлуатується суб’єктом господарювання.

Скасування реєстрації РРО здійснюється за заявою суб'єкта господарювання або примусово за рішенням контролюючого органу за місцем реєстрації РРО.

Контролюючий орган приймає рішення про скасування реєстрації РРО протягом місяця з дня виникнення вказаної підстави у разі, якщо суб’єктом господарювання не подано заяву про скасування реєстрації та підстава залишилась актуальною.

Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547.

Звертаємо увагу, з метою уникнення примусового скасування реєстрації РРО, у разі наявності зареєстрованих РРО на закритих господарських одиницях або таких, що не експлуатуються, необхідно здійснити перереєстрацію таких РРО на інші господарські одиниці або подати заяву про скасування реєстрації РРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine