Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи має право контролюючий орган звернутися до декларанта із запитом щодо інформації, яка зазначена ним у поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації?

, опубліковано 17 грудня 2021 о 11:31

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що з метою підтвердження застосування відповідної ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, контролюючий орган, під час камеральної перевірки відповідної одноразової (спеціальної) добровільної декларації має право:

перевірити реєстрацію правочинів та/або активів у державних реєстрах, у тому числі шляхом звернення до відповідних державних органів (абзац другий   пп. 15.2  п. 15  підрозд. 94  розд. XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ);

звернутися до декларанта із запитом щодо підтвердження наявності у декларанта зазначених у відповідній одноразовій (спеціальній) добровільній декларації майна, майнових і немайнових прав, у разі якщо за результатами перевірки, передбаченої абзацом другим пп. 15.2 п. 15 підрозд. 94 розд. XX ПКУ, виявлена розбіжність між задекларованою інформацією та даними державних реєстрів (абзац третій пп. 15.2 п. 15 підрозд. 94 розд. XX ПКУ).

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine