Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо порядку застосування РРО у 2022 році під час онлайн засідання «круглого столу»

, опубліковано 07 грудня 2021 о 16:36

Сьогодні в столичній податковій було проведено чергове онлайн засідання «круглого столу» для суб’єктів господарювання столиці. Темою засідання стало обговорення порядку застосування РРО у 2022 році.

Під час заходу спікери нагадали, що з 01 січня 2022 року для платників єдиного податку ІІ – ІV груп  використання РРО стане обов’язковим.

«Застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим для тих суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операцій з приймання готівки для подальшого її переказу», – підкреслила заступник начальника столичної податкової Інна Якушко під час заходу.

Окремо податківці розглянули питання щодо реєстрації РРО/ПРРО, порядку проведення розрахункових операцій, ведення обліку, передачі даних на сервер ДПС, роботи ПРРО в онлайн та офлайн режимі.

Також фахівці податкової м. Києва акцентували увагу на посиленні відповідальності за порушення правил здійснення готівкових розрахунків суб’єктами господарювання з 2022 року.

Наприкінці заходу онлайн учасникам надали вичерпні відповіді на всі запитання щодо заявленої теми, а також рекомендували долучатися до інформаційних ресурсів ДПС.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine