Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці провели вебінар щодо порядку подання відомостей про зміну особистих даних до контролюючого органу (форма № 5ДР)

, опубліковано 29 листопада 2021 о 16:54

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся черговий вебінар для громадян столиці. Під час заходу детально обговорили порядок подання відомостей про зміну особистих даних до контролюючого органу.

Відкриваючи захід, заступник начальника столичної податкової Вадим Дідок наголосив: «У разі зміни особистих даних фізична особа зобов’язана протягом місяця з дня виникнення таких змін подати до контролюючого органу заяву за формою № 5ДР. Без оновлення своїх даних фізична особа – платник податків позбавляє себе можливості вчасно отримувати нагадування від податкової щодо обов’язкових податків, зборів (інших платежів) або наявності податкового боргу, що в подальшому призведе до нарахування штрафних санкцій».

Фахівці столичної податкової детально зупинилися на порядку внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО). Також посадовці зазначили, що в електронному вигляді заява за формою № 5ДР подається через меню «ЕК для громадян»/«Заява про внесення змін до ДРФО» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua), водночас платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де можна буде отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО.

Зауважимо, що на всі питання, які виникали у онлайн слухачів під час вебінару податківці надали змістовні відповіді.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine