Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок складання податкової накладної при здійсненні операцій з постачання під час виконання договорів про спільну діяльність

, опубліковано 23 грудня 2021 о 08:16

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що при виконанні договорів про спільну діяльність податкова накладна складається особою, яка веде облік результатів такої діяльності та відповідальна за утримання і внесення податку до бюджету. Облік результатів спільної діяльності ведеться платником податку, уповноваженим на це іншими сторонами згідно з умовами договору, окремо від обліку господарських результатів такого платника податку.

Водночас, в такій податковій накладній у графі «Постачальник (продавець)» – зазначається найменування платника ПДВ, створеного за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи згідно договору про спільну діяльність, а у графах «Індивідуальний податковий номер» та «Податковий номер» – зазначається присвоєний 9 – значний номер, у полі «код» проставляється код ознаки джерела «3».

Решта реквізитів податкової накладної заповнюються у відповідності з Порядком заповнення податкової накладної, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307.

Довідково:  процедура  взяття  на  облік  у  контролюючих органах договорів   про   спільну   діяльність  та  процедура  реєстрації їх  платниками ПДВ   визначені  Порядком  обліку  платників  податків  і  зборів,  затвердженим наказом   Міністерства  фінансів України   від  09  грудня  2011  року № 1588, та Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженим  наказом   Міністерства   фінансів   України   від  14 листопада 2014 року № 1130 (далі – Положення № 1130).

Уповноваженим особам при взятті на облік надається 9 – значний реєстраційний (обліковий) номер платника податків. Такий самий номер присвоюється уповноваженим особам в якості індивідуального податкового номера платника ПДВ при реєстрації платником ПДВ.

Для осіб, відповідальних за утримання та внесення ПДВ до бюджету під час виконання декількох договорів про спільну діяльність реєстрація платником  ПДВ  здійснюється  щодо кожного із зазначених договорів (пп. 3 п. 1.6 розд. І Положення № 1130).

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine