Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Злата Лагутіна: використати право на податкову знижку можна по 31 грудня 2021 року включно

, опубліковано 30 грудня 2021 о 11:41

«Платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року – це передбачено Податковим кодексом України. Для отримання податкової знижки до контролюючого органу необхідно подати річну податкову декларацію, в якій відображаються підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум. Декларацію за 2020 рік необхідно подати по 31 грудня 2021 року включно», – повідомила начальник Головного управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна.

Зауважимо, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Нагадуємо, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

Не зволікайте, скористайтеся своїм правом для отримання податкової знижки.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine