Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесено зміни до форми Декларації з податку на прибуток підприємств

, опубліковано 04 січня 2022 о 14:57

Головне  управління  ДПС  у м. Києві  звертає  увагу, що з 17 грудня 2021 року набрали чинності зміни, внесені до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) в частині подання аудиторського звіту та декларування значних інвестицій. 

Так,  для  платників  податку, які застосовують передбачені п. 55 підрозд. 4 розд. XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ) особливості оподаткування прибутку підприємства – інвестора із значними інвестиціями при виконанні спеціального інвестиційного договору (діють до 2035 року):

рядок 10 «Особливі відмітки» заголовної частини Декларації доповнено позицією «інвестора із значними інвестиціями».

Декларацію після рядка 03 РІ доповнено новими рядками за кодами 03.1 та 03.2, які призначені для відображення коригувань по контрольованих операціях, та враховуються при обрахунку об’єкта оподаткування (рядок 04 Декларації);

у  Додатку BП до рядків 26 – 29, 31 – 33, 35 Декларації після рядка 03 РІ додано рядки за кодами 03.1 та 03.2, які призначені для відображення коригувань по контрольованих операціях, та враховуються при обрахунку об’єкта оподаткування (рядок 04 Декларації).

Водночас, для платників податку на прибуток, які зобов'язані оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом:

частину Декларації «Наявність поданих до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств додатків – форм фінансової звітності» доповнено спеціальною позначкою про обов'язок оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом.

Передбачені також і технічні зміни та правки, пов'язані з оновленням форми декларації:

змінено абревіатуру національних стандартів бухгалтерського обліку на НП(С)БО замість П(С)БО;

у виносці " 2" додатка ПП до Декларації слово «фіскальною» змінено на слово «податковою».

Довідково: зазначені зміни затверджені наказом Міністерства фінансів України від 17 листопада 2021 року  № 601 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств та визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Державної податкової адміністрації України», який набрав чинності з 17 грудня 2021 року.

Крім цього, визнано такими, що втратили чинність, накази Державної податкової адміністрації України:

від 29 січня 2003 року № 42 «Про затвердження форми декларації з податку на прибуток підприємства та порядку її складання»;

від 04 лютого 2003 року № 54 «Про затвердження форми декларації з податку на прибуток банку та порядку її складання».

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine