Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У столиці триває роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо новацій у сфері застосування РРО та ПРРО з 01 січня 2022 року

, опубліковано 11 січня 2022 о 09:07

Вчора фахівці Головного управління ДПС у м. Києві провели зустріч із громадянами та суб’єктами господарювання на одному із ринків столиці, щодо запровадження нововведень з початку року при застосуванні РРО та/або ПРРО.

Під час зустрічі податківці повідомили про необхідність використання РРО та/або ПРРО платниками податків спрощеної системи оподаткування другої – четвертої груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Звернули увагу слухачів на те, що відповідно до законодавчих вимог, РРО та/або ПРРО не застосовують платники єдиного податку першої групи, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

У ході заходу, фахівці ДПС Києва поінформували присутніх про те, що відповідно до пункту 12 статті 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які застосовують РРО та/або ПРРО, зобов’язані вести облік товарів, що знаходяться у місці продажу, та здійснювати продаж лише тих товарів, які обліковані у встановленому порядку.

Окрім того, посадовці ознайомили з Порядком ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджено наказом МФУ від 03.09.2021 № 496.

Також податківці зауважили, що ДПС України розроблено покрокову відеоінструкцію щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців переглянувши яку можна дізнатися про те, що таке облік товарних запасів, у якій формі ФОП здійснює облік при отриманні товару, як правильно заповнити Форму ведення обліку товарних запасів тощо. 

На завершення зустрічі присутні мали змогу отримати кваліфіковані відповіді, фахівців столичної податкової служби, на свої запитання стосовно теми заходу.

Практика проведення таких заходів буде продовжуватися.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine