Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування 2022: Які показники відображаються у графі 3 табличної частини додатка ЄСВ 1 до податкової декларації про майновий стан і доходи?

, опубліковано 19 січня 2022 о 08:17

Головне  управління  ДПС  у  м. Києві  повідомляє,  що  у  графі  3 «Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в податковій декларації/Частка розподіленого доходу» табличної частини додатка ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» до податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) в розрізі кожного календарного місяця відображаються:

для фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування та для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, – фактична сума чистого доходу за відповідний місяць за себе;

для членів фермерських господарств – розподілений дохід (прибуток), отриманий від чистого прибутку фермерського господарства у звітному році за відповідний місяць.

У разі відсутності у платника чистого доходу (прибутку) або частки розподіленого доходу у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду проставляються нулі.

Довідково: з 01 січня 2022 року введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), яку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року № 783 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859» (далі – Наказ № 783).

Декларація, зокрема, передбачає об’єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) та доповнена новими додатками ЄСВ 1, ЄСВ 2 та ЄСВ 3 (для платників єдиного внеску самозайнятих осіб (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування) та осіб, які сплачували добровільні внески, передбачені договором про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування).

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine