Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці провели зустрічі з підприємцями м. Києва щодо порядку застосування та реєстрації РРО/ПРРО

, опубліковано 20 січня 2022 о 15:19

З метою інформування платників податків столиці щодо новацій застосування класичного РРО або ПРРО у центрі обслуговування платників ДПІ Голосіївського району відбулося дві зустрічі.

Фахівці податкової м. Києва ознайомили учасників зустрічей з основними вимогами законодавства щодо порядку застосування РРО/ПРРО. Зокрема, податківці наголосили, що з 01 січня 2022 року застосування класичного РРО або ПРРО є обов’язковим для ФОП – платників єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахунки незалежно від обраного виду діяльності.

Окремо зупинилися на порядку реєстрації ПРРО. Посадовці наголосили, що реєстрація ПРРО розпочинається з подання заяви за ф. № 20-ОПП, якщо така заява не була подана раніше. Далі подається заява за ф. № 1-ПРРО за допомогою Електронного кабінету з використанням КЕП. Водночас, податківці підкреслили, що при заповненні заяви на реєстрацію ПРРО необхідно правильно заповнити адресні дані.

Зустрічі пройшли у форматі конструктивного діалогу, під час якого всі учасники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Практика проведення таких зустрічей буде продовжуватися і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine