Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо застосування РРО з 2022 року в ході тематичних зустрічей

, опубліковано 20 січня 2022 о 17:21

У центрі обслуговування платників ДПІ Печерського району Головного управління ДПС у м. Києві відбулись дві зустрічі для суб’єктів господарювання, що мають намір використовувати РРО/ПРРО.

Податківці наголосили, що з 01.01 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО, але не зобов’язані вести облік товарних запасів фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку ІІ – ІV груп, якщо вони не здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння, або не є платниками ПДВ.

Водночас фахівці роз’яснили підприємцям про переваги та особливості застосування програмного РРО та зазначили, що дане програмне забезпечення є безкоштовним, зручним і легким у користуванні.

Реєстрація програмного РРО розпочинається з подачі форми № 20-ОПП, якщо така заява не була подана раніше. Далі платник подає заяву за формою № 1-ПРРО в електронній формі через Електронний кабінет з використанням цифрового підпису.

Крім того, під час заходу також зупинилися на питаннях ведення обліку товарних запасів.

На завершення зустрічі підприємці отримали вичерпні відповіді на свої питання та друковану продукцію щодо застосування РРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine