Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО при роздрібній торгівлі на ринках та ярмарках розповідали податківці під час зустрічей

, опубліковано 21 січня 2022 о 08:40

Сьогодні, в ЦОП ДПІ Шевченківського району м. Києва було проведено дві зустрічі із суб’єктами господарювання столиці. Під час заходів обговорювали порядок застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО при роздрібній торгівлі на ринках та ярмарках.

Фахівці столичної податкової акцентували увагу учасників на тому, що платники єдиного податку першої групи не застосовують РРО та/або ПРРО.

Так, податківці зазначили, що суб’єкти підприємницької діяльності мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при здійсненні роздрібної торгівлі на ринках, ярмарках (за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, палаток, павільйонів, приміщень контейнерного типу) за умови, якщо граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів складає менше 500 тисяч гривень на один суб’єкт господарської діяльності.

Водночас податківці наголосили, що у разі перевищення граничного розміру розрахункових операцій, суб’єкт господарювання зобов’язаний в місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати РРО та/або ПРРО та проводити розрахунки з застосуванням РРО або ПРРО.

Наприкінці заходів податківці надали відповіді на запитання платників.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine