Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ознайомлення з реєстратором розрахункових операцій як чергова тема зустрічей в Солом`янському районі

, опубліковано 25 січня 2022 о 15:13

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Солом`янського району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі зі столичними платниками податків. Темою заходів було ознайомлення з реєстратором розрахункових операцій.

У ході зустрічей столичні податківці наголосили, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої,  третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 01 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО (або програмні ПРРО) при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

 

Фахівці розповідали, що реєстратор розрахункових операцій – це пристрій або програмно-технічний комплекс, в якому реалізовані фіскальні функції і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів та з приймання готівки для подальшого переказу.

Також працівники податкової звернули увагу на те, що до РРО відносяться: електронний контрольно-касовий апарат, електронний контрольно-касовий реєстратор, вбудований електронний контрольно-касовий реєстратор, комп’ютерно-касова система, електронний таксометр, автомат з продажу товарів (послуг) тощо (абзац п’ятий ст. 2 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265)).

На всі питання, які надходили від платників податків щодо заявленої теми посадовці надавали кваліфіковані відповіді.

Практика проведення таких зустрічей буде продовжуватися і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine